NICHIA Dual Function LED 06.09.2021

NICHIA GENEL AYDINLATMA VE BAKTERİ DEZENFEKSİYONU İÇİN ÇİFT FONKSİYONLU LED’İ ÇIKARDI

Covid-19’un devam eden yükselişi, çeşitli virüs ve bakterilerin sebep olduğu hastalıklar ve bunların dünya genelindeki küresel etkisi yaşamın her alanında temizlik konusunda artan bir farkındalığa sebep olmuştur. Dünyanın çeşitli yerlerinde Veba sorunu devam ediyorken gıda zehirlenmelerine sebep olan Escherichia Coli bakterisi ve enfeksiyonlara neden olan tipik bakteri örnekleri Pseudomonas Aeruginosa ve Staphylococcus Aureus insanlar için sorun olmaya devam etmektedir. NICHIA bu zararlı bakterilerin azaltılmasına yönelik küresel çabalara destek olmak amacıyla bakterileri etkisiz hale getirebilen yeni bir beyaz LED geliştirdi. 

200-380nm aralığında değişen UV-C ve UV-B dalga boyları uzun yıllardır dezenfeksiyon ve sterilizasyon için kullanılmaktadır. Bu dalga boyları mikroorganizmaları etkisiz hale getirse de direkt maruz kalma halinde insan sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Bununla birlikte yakın zamanda 380-420nm arasında değişen görünür ışığın da bakteri dezenfeksiyonuna etkisi olduğu kanıtlanmıştır. NICHIA’nın genel aydınlatma portföyünün bir parçası olan NF2W585AR-P8 LED 405nm’de pump yapan bir dalga boyuna sahiptir. Bu LED çözümü ile NICHIA genel aydınlatma ve bakteri dezenfeksiyonu arasındaki dengeyi tek bir LED ile kurabilmiştir.  


NICHIA bu LED’in gıda fabrikalarında, mutfaklarda, hastanelerde ve toplu yaşam alanlarında çevresel hijyeni sağlamak için yaygın olarak kullanılacağını öngörmektedir. 

585AR-P8 ile Bakteri İnaktivasyon Testi Sonuçları: